8 új LiuGong kotrógép a Squibb Groupnál

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a nagy múltú, londoni székhelyű Squibb Group építőipari konzorcium fokozatosan LiuGong berendezésekre cseréli gépparkját. A 2013 januárjában vásárolt 8 tonnás LiuGong 908C lánctalpas kotrót, illetve a 18 tonnás LiuGong 856III típusú homlokrakodót teljes megelégedéssel használják, így nem is volt kérdéses, hogy az új jövevények ismételten LiuGongok lesznek.

LiuGong kotrógép flotta 1

A Squibb számára a LiuGong földmunkagépek már bizonyítottak. A vezetőség elmondta, hogy döntésüket nem érzelmeikre alapozták. A cég közgazdászainak számítása alapján a tulajdonolt munkagépek esetében a LiuGongok fajlagos üzemeltetési költsége volt a legalacsonyabb. A versenytársakhoz mérten alacsonyabb vételárat is figyelembe véve a döntés hamar megszületett.

„Az első LiuGongokat 2013 januárjában vásároltuk. Azóta folyamatosan dolgoznak. A vállalat Volvo, Liebherr, Komatsu és Hitachi gépekből álló flottájába érkeztek. Eddigi tapasztalataink alapján a LiuGongok masszívabbak, mint a jelenleg használt más márkájú földmunkagépek, és a megbízhatóságukkal sincsen problémánk. Most az öregedő flotta régebbi gépeinek mennie kell. A helyükbe LiuGongok érkeznek.” – Nyilatkozta Les Squibb ügyvezető igazgató.

LiuGong kotró flotta 2

A mostani beszerzés során 8 darab LiuGong lánctalpas kotrógépet vásároltak. 2 darab 922LC berendezést, melyek egyenként 22.000 kg-os önsúlyát egy-egy 142 lóerős Cummins motor táplálja, 5 darab 25.500 kg-os 925LC-t, melyeket egy-egy 175 lóerős Cummins erőforrás mozgat, illetve 1 darab 936LC-t, melyben egy nagyobb lökettérfogatú, 253 lóerős Cummins szív dohog. Mindezek mellett két 856III-as LiuGong homlokrakodót is rendelt a vállalat.

Az új berendezések kisebb átalakításokon estek át, hogy méginkább kielégíthessék az épületbontási körülmények közötti munkavégzés speciális igényeit. A kotrógépek munkahengereit speciális védőlemezekkel szerelték fel és a szériában is ROPS, illetve FOPS (Falling Object Protection System – leeső tárgyak elleni védelem – a szerkesztő) szabványt teljesítő kabin extra védelmet, illetve rácsokat kapott. A gépek motortere fölé körbe leesés elleni védőrendszer épült. Ezen túlmenően a kotrókra hátsó kamerarendszer és a biztonsági öv becsatolásának elmulasztása esetén életre kelő külső(!) villogó fény került felszerelésre.

LiuGong markológép flotta 3

„Gépeink a bontások során rendkívül mostoha körülmények között dolgoznak. Egyes elemek, illetve a hidraulikarendszer alkatrészei rendszeresen sérülnek. A LiuGongok mellett további érvként szól, hogy ezen gépek esetében a sérült alkatrészek pótlása alacsonyabb költségből is megvalósítható. A 2014-es esztendőben további LiuGong gépeket vásárolunk” – Mondta Les Squibb ügyvezető igazgató.

LiuGong földmunkagépek

Költői kérdés következik a szerkesztőtől: vajon a magyar építőipar mikor kerül (ismételten) arra a szintre, hogy a vállalatok az angliai Squibb Grouphoz hasonló méretű beruházásokat eszközöljenek évről-évre?

 

A cikket írta: Nick Drew, fordította és szerkesztette: Blaskó Gergely - (A fordítóról)

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 450 vendég és 0 tag böngészi