Új generációs kompakt rakodógép a LiuGong kínálatában

A LiuGong a csúszókormányzású rakodógépek szerkezeti átalakítása mellett a berendezések küllemén is módosításokat hajtott végre. A 2013-as Bauma kiállításon a vállalat bemutatta a legújabb, 375B típusjelű rakodóját, de a 365B, illetve a 385B is hamarosan elérhetővé válik. A kompakt gép a vázat tekintve is teljesen új fejlesztés, azonban az első szembeötlő dolog a radikálisan megváltoztatott formájú, ívelt kabin.

Kompakt rakodó - LiuGong 375B

Az új, 865 kg emelésére képes berendezésen a borítólemezek és az üvegfelületek teljes átalakításon estek át. A LiuGong mérnökei az új széria tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek a könnyű irányíthatóság, valamint a jó kilátás biztosítására. Ennek okán a lekerekített sarkok a gépen szélesebb, kevésbé akadályozott látóteret teremtenek. A módosításoknak köszönhetően nem jelent problémát a csatlakoztatott adapterek pontos és precíz pozícionálása.

Gyors, gyorsabb, leggyorsabb…

A könnyebb irányítás titka a jobb súlyelosztás. Az új LiuGong kompakt rakodógép nagyobb stabilitása és könnyebb irányíthatósága pontosan erre vezethető vissza. A gép keskenysége, valamint a szinte 360 fokos kilátás együttese kivételesen könnyed kezelhetőséget biztosít akár szűk munkaterületen is. Nem jelenthet problémát az épületek és falak között, netán a kamionok belsejében történő manőverezés. A gép maximális, 2220 mm-es ürítési magasságát 4,1 másodperc alatt éri el. Maga az ürítés 2,4 másodpercig tart és újabb 2,2 másodperc alatt a kanál a talaj szintjére ereszthető vissza. Joggal jelenthetjük ki, hogy a 375B minden tekintetben gyors. A berendezés maximális terhelési kapacitása 865 kg, sztenderd kanala 0,45 m3 térfogatú, munkaterületen pedig 11,3 km/h-s maximális sebességgel képes haladni.

LiuGong kompakt rakodógép - 375B

Erős, erősebb, legerősebb…

A LiuGong gépek extrém körülmények közötti munkavégzésre lettek kifejlesztve, ebben a 375B sem kivétel. Az új, integrált váz magas igénybevétel esetén is tartós és szilárd alapot biztosít. A kompakt rakodógép alkalmazhatósága kiterjed az építkezésektől a bányamunkálatokon át a farmokig, óvodákig, kikötőkig, versenypályákig. Az újratervezett, legmodernebb biztonságtechnikai szabványoknak is megfelelő acélszerkezetű fülke nemcsak tetszetősebb, de időtállóbb is lett. A több ezer üzemórányi éles tesztelés meghozta gyümölcsét. A gép maximálisan teljesíti a LiuGong által megkövetelt szigorú minőségi követelményeket.

Minden kézben tartva

A gép dupla joystickkal történő vezérlése egyszerű és könnyű irányítást biztosít, míg a hidrosztatikus erőátviteli rendszer a fokozatmentes sebességállítást teszi lehetővé. A gépkezelő olyan kritikus tereken is végig tud araszolni, ahol alig-alig van hely, de szükség esetén nagy területeket is gyorsan be tud járni. A hidraulikus kioldású fék a kezelő számára lehetővé teszi, hogy éppen azon a ponton állítsa meg a gépet, ahol szükség van rá, ezzel is segítve a precíziós munkavégzést. A rakodógép hidraulikus szintszabályozó rendszerrel rendelkezik, mely különösképpen akkor hasznos, amikor a raklapvilla van használatban. Az univerzális gyorscsatlakozó lehetővé teszi a LiuGong adapterek azonnali és könnyű cseréjét, de biztosítja azt is, hogy a 375B rakodógépre bármely más gyártótól származó adaptert is lehessen csatlakoztatni.

385B kompakt rakodó - LiuGong

Kényelmes, kényelmesebb, legkényelmesebb…

A kezelőfülke tágas, nem túlzsúfolt, bőségesen van hely a lábnak, könyöknek, illetve a fejnek is. Az irányító rendszer elhelyezkedése kényelmes és kézre álló. A panoráma-ablak és a jól elhelyezett tükrök megkímélik a kezelőt az állandó forgolódástól és nyújtózkodástól. A 375B teljesen testreszabható, gázrugós üléssel rendelkezik. Kijelenthetjük: a géppel öröm a munkavégzés.

Az ROPS tanúsítvánnyal rendelkező kezelőfülke nagymértékben lecsökkenti a rezgést és a zajszintet, ebből adódóan a B széria kényelmet és kiváló kommunikációs lehetőséget biztosít a kezelő és a munkaterepen tartózkodó személyzet többi tagja között. A légkondicionáló az alapfelszereltség részét képezi, az extralistáról többek közt pedig olyan opciók érhetőek el, mint a tömör gumik vagy a hólánc.

Magas teljesítményű motor

A Perkins 404D-22T motor bizonyítottan híres magas teljesítményéről, tartósságáról, illetve alacsony fogyasztásáról, valamint mérsékelt károsanyag-kibocsátásáról. A motor bruttó 43 kW teljesítménnyel bír és megfelel az EU Stage IIIA, illetve Tier 3 emissziós szabványának, de már elérhető a Tier4-es változat is.

A LiuGong csúszókormányzású rakodógépek B szériájának úttörője, a 375B már elérhető a Best Machinery kínálatában.

A bejegyzést készítette: Blaskó Gergely (A szerzőről)

Szóljon hozzá!

Küldés (Ctrl+Enter)

Közösségi oldalaink

  • Facebook: bestmachinery
  • Twitter: BestMachineryHU
  • YouTube: user/Bestmachinerykft/
  • Twitter: BestMachineryHU

Nem találja?

Kövessen minket a Facebookon...


Tetszik? Kattintson és ajánljon!

 

feedburner logo Blog - RSS feed

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatot?*

Kérem, pipálja be a jelölőnégyzetet!

 Elfogadom
Név:*
E-mail cím:*

 

Adatvédelmi (GDPR) nyilatkozat
és adatvédelmi irányelvek,
Irányítási politika

Ki olvas minket?

Oldalainkat 306 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

hirlevel

Név: * 
E-mail cím: * 
A kitöltéssel elfogadja, hogy az adatait irányelveinknek megfelelően kezeljük.

x